dinsdag 4 april 2017

Usability Test

Usability Test


1.Type of test:Unmoderated

Task : buy a ticket for the movie split


2. Type of test : unmoderated

Task : find the overview of all movies


3.Type of test : unmoderated

Task : find the overview of all movies that are playing this week

4.Type of test : unmoderated
Task : find information about the 50+ event.


Resultaten

Na het uitvoeren van de testen zijn we nog op een aantal dingen gekomen die verbeterd moeten worden. Een van die dingen is het duidelijk maken van de klikbaarheid van de afbeeldingen op de home pagina. Dit geld ook voor de events pagina. Een ander punt is dat het zoeken niet duidelijk te zien was. Door deze testen uit te voeren hebben we onder andere de discoverability en scannability van de website, door te kijken of alles goed vindbaar was.

Conclusie

Uit de testen zijn er een aantal problemen gekomen. Zo is gebleken dat het niet altijd duidelijk is dat je op de films kan klikken in het overzicht van de films. Hier wordt een knop bij gemaakt zodat gebruikers hier op kunnen klikken. Dit moet het duidelijk maken dat er geklikt kan worden om naar de pagina van de desbetreffende film te gaan. Ook werd de pagina van het filmoverzicht verward met de pagina van de planning van de films. Dit is echter geen erge verwarring omdat de nodige informatie wel aanwezig is en je naar de film kan gaan. Op de pagina om een ticket te kopen was geen prijs aanwezig dit is nu toegevoegd.

Na de aanpassingen te hebben gedaan hebben wij een nieuwe usability test uitgevoerd waarin we de aanpassingen testen, Dit filmpje is hieronder te zien.


Het prototype


https://marvelapp.com/26475ga/screen/26385621

Feedback

De feedback die we deze week hebben gekregen is dat we een duidelijke conclusie moeten hebben met daarin beschrijven wat we gaan aanpassen en dit vervolgens het liefst ook weer testen. Ook mogen we best vertellen aan testers als er nog iets niet is("normaal zou je naar een pagina gaat met... maar dat werkt nog niet."). We hebben een conclusie toegevoegd waarin staat beschreven wat we hebben aangepast. Ook hebben we daarna nog een test uitgevoerd.

Individuele bijdrage

Melvin
  • Tests uitgevoerd
  • Tests omschreven
Jeroen
  • Tests uitgevoerd
  • Tests omschreven
  • Conclusie
Sander
  • Tests uitgevoerd
  • resultaten
  • alles op blog gezet
  • Feedback


Geen opmerkingen:

Een reactie posten