maandag 17 april 2017

Lessons Learned

Lessons Learned
Deze week reflecteren we op het vak en beschrijft ieder voor zich wat hij van het vak vindt.

Melvin

Describe how you experienced the UI design steps.
Soms erg overbodig.

Did you find the steps useful or not?
De stappen waar we onderzoek moesten doen voelden erg overbodig, omdat
al veel mensen al onderzoek gedaan hebben naar wat het best is voor de usergroups dat hoefde we niet opnieuw te doen.

Will you and/or How would you fit the UI design into the software engineering process for the future applications you will make?
Ik zal voortaan goed nadenken over wat de usergroup fijn vindt in de ui.
Om erachter te komen wat ze fijner vinden zal ik onderzoek doen.

How did you like thinking about design only (without coding)? Is it something you are good at or not? What are you good at?
Ik ben erg slecht in designen en iets beter in programmeren.

What was the easiest part and what was the hardest part?
Het lastige was het vinden van een website die wij zelf dachten te kunnen verbeteren. Het makkelijkste waren de test uitvoeren.

Which part are you most proud of? Which part are you least proud of?
Ben niet erg trost op het uiterlijk van de website. Onze presentaties.

For each assignment show how much time you spent.
5 uur

Do you have suggestions for changing the assignments?
Minder veldonderzoek meer theorie.

Jeroen 

Describe how you experienced the UI design steps.
Ik vond de stappen erg leerzaam omdat er dingen in terug kwamen waar ik nog nooit over na gedacht had.  Ik vond het echter niet erg leuk om de stappen te doorlopen.

Did you find the steps useful or not?
Sommige onderdelen waren handig om mee te krijgen anderen vond ik minder nodig. Het was bijvoorbeeld wel handig om vanuit de eindgebruiker te denken en daaruit een design te maken. Maar de card sorting session vond ik minder handig omdat er al veel websites zijn voor het zelfde doel en je hier kan kijken wat voor structuur goed werkt.

Will you and/or How would you fit the UI design into the software engineering process for the future applications you will make?
Ik zal langer stil staan bij het maken van een interface voorheen keek ik hier puur functioneel naar. Nu zal ik meer vanuit de gebruiker gaan kijken en wat fijn is voor deze doelgroep.

How did you like thinking about design only (without coding)? Is it something you are good at or not? What are you good at?
Om alleen aan het design te denken vond ik niet leuk om te doen. Ik was ook niet goed in het ontwerpen van de website maar dit is dan ook wel te zien.

What was the easiest part and what was the hardest part?
Het lastigste onderdeel vond ik toch wel het kiezen van een geschikte website. Ik had geen idee wat de een website goed of slecht zou maken. Hierdoor kon ik moeilijk bepalen welke website wij als groep zouden kunnen verbeteren. Hier hebben wij dan ook lang op vast gezeten als groep omdat mijn mede groepsgenoten het zelfde probleem hadden.
Het makkelijkste onderdeel vond ik de theoretische vragen zoals kiezen tussen user driven design of feature driven design te beantwoorden en beargumenteren.

Which part are you most proud of? Which part are you least proud of?
Ik ben het meest trots op de samenwerking binnen de groep. Wij hebben eerder in deze samenstelling gewerkt maar dit ging toen niet zo goed. Deze keer ging het stukken beter hier ben ik dus best trots op.
Ik ben het minst trots op het uiterlijk van onze website. Het ziet er niet uit maar ik zou ook niet weten hoe ik hem mooi zou kunnen maken.

For each assignment show how much time you spent.
6 uur

Do you have suggestions for changing the assignments?
Ik zou persoonlijk minder lang de tijd nemen om iedereen zijn opdracht te laten presenteren. Ik vond het persoonlijk vrij snel saai worden als we hier de hele ochtend mee bezig waren.

Sander

Ik vond het nuttig om de verschillende UI design stappen te doorlopen, wel vind ik dat sommige onderdelen nuttiger dan andere. Ik vond het creëren van personas bijvoorbeeld minder nuttig als je maar goed beschrijft wat de doelen van gebruikers in de applicatie zijn. Maar over het algemeen was het heel nuttig om als software student dit vak te hebben, het geeft toch een beter inzicht in hoe je een betere UI kan creëren.

In toekomstige applicaties wil zeker onderdelen van dit vak toepassen. Een van die dingen is het maken van schetsen voordat ik een UI ga maken, nu is het eerst alles programmeren en dan kijken hoe de UI eruit moet zien. Vaak is hier dan niet goed overnagedacht. Ook wil ik duidelijke doelen van mijn doelgroep vaststellen, zodat ik de UI hiervoor zo gebruiksvriendelijk te maken. verder wil ik de user interface meer testen nadat deze gemaakt is om te kijken of gebruikers er inderdaad goed mee overweg kunnen.

Ik ben niet zo goed in het ontwerpen van een applicatie. Een onderdeel waar wat ik wel redelijk kan is het creëren van personas en doelen bedenken waarom deze gebruikers nou een applicatie gebruiken. Een van de dingen die ik het moeilijkste vond was het ontwerpen van de website zelf. Ook was het nog lastig om een website te kiezen die we wilde verbeteren.

Ik ben het meest trots op hoe we hebben samengewerkt en ons gebruikersonderzoek naar de huidige website. Ik vind dat we daar goede informatie hebben kunnen uithalen. Waar ik minder trots op ben is het uiteindelijke resultaat, de website vind ik er niet heel goed uitzien.

Het verschilt per week hoelang ik bezig ben geweest met de opdrachten, vooral het maken van het final prototypen en de schetsen duurde wat langer. Maar ik ben gemiddeld wel ongeveer 5 uur bezig geweest(2/3 uur tijdens de les(zonder presentaties mee te rekenen) en de rest thuis).

Ik vond het vak opzicht goed ingedeeld, als een term niet helemaal duidelijk was stond dit meestal uitgelegd in het boek, ook stonden hier een paar duidelijke voorbeelden in. Een punt dat ik denk dat beter kan is het geven van wat meer context waarom het nuttig is, wat draagt elk punt bij aan creëren van een goede UI.Geen opmerkingen:

Een reactie posten